svzh-CNdaenfifrdenoes
Menu

Recept på trattkantarellsoppa (4 portioner):
1 liter färska eller 1 dl torkade trattkantareller
3 st schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk vetemjöl
1 liter vatten 2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
¾ dl torr sherry
persilja och/eller gräslök

Torkade kantareller:
Lägg kantarellerna i en skål eller bunke. Tillsätt en del av vattnet och låt svampen suga åt sig av vattnet ca. 30 min. Sila bort vätskan och spara tillsätt buljongen till vätskan fyll upp så att det blir en liter vätska.

Färska kantareller:
Skär kantarellerna i små bitar. Till sätt buljongen i vattnet. Fräs lite smör i en kastrull. Lägg i kantareller, schalottenlöken och vitlöken i kastrullen. Låt det fräsa ca 5 min eller till vätskan kokat bort. Pudra över mjölet och rör om så att det blandas. Häll över vattnet med buljongen och tillsätt grädden under omrörning. Låt soppan koka ca. 10 min. Tillsätt salt, vitpeppar och vinägern under omrörning. Ta soppa av spisen och tillsätt sherryn, dekorera med persilja och gräslök innan soppan serveras.

Samma sak gäller för torkade som färska kantareller.

Besökare: Idag: 4 / Igår: 19 / Denna vecka: 4 / Denna månad: 448 / Alla: 27900