svzh-CNdaenfifrdenoes
Menu

Recept till kräftkoket

Ingredienser 20-25 kräftor, ca 1 kg:

2½ l vatten
1 struken dl grovt salt ( 50 gr )
Krondill i riklig mängd

Kokning:
Kontrollera att alla kräftor är levande och skölj dem noggrant i rent vatten. Koka upp lagen med salt och dill och låt den koka några minuter innan kräftorna läggs i. Koka sedan kräftorna 7-8 min från det att vattnet på nytt kokat upp. Ta sedan bort dillen och låt kräftorna så fort som möjligt kallna i spadet. Lägg gärna i nya dillkronor och låt koket dra ett dygn i kylen före serveringen.

Kokta kräftor kan djupfrysas i sin lag. Såväl infrysningen som upptiningen tar lång tid och det är viktigt att man rör om lag och kräftor före serveringen eftersom saltet skiktar sig vid infrysningen. Om man från början vet att man ska frysa in sitt kok kan man ta lite mindre salt än ovan.

VARNING!
Hållbarheten minskar radikalt om man plockar kokta kräftor med händerna. Använd tång eller gummihandskar.

Besökare: Idag: 6 / Igår: 19 / Denna vecka: 6 / Denna månad: 450 / Alla: 27902